Läkare utan spärrar

Rationalitetens obönhörliga överlägsenhet skall befria oss från de sentimentala bojor som håller oss kvar på apstadiet. En svårt skallskadad människa är praktiskt taget död, och därför inte en människa längre utan ett biologiskt objekt i stasis. Därför vore det att stå i vägen för framsteg och utveckling att hindra läkare och läkemedelsföretag att använda de biologiska objekten för läkemedelsprovning. Vi måste ändra på detta. Det vore en black om foten för framtida generationers patenterade behandlingsformer att låta anhörigas sentimentala gråtmildhet och irrationella känsloyttringar hindra utvecklingen på det planet. Hippokrates levde för farao under antiken, då vidskepelsen styrde världen. Honom kan vi inte längre beakta år tjugohundraåtta. Vi har rätt. Vi har kunskapen. Vi har viljan att göra det som krävs. We want, we want your body som Public Image Limited sjöng. All your base are belong to us.

Hälsningar,
den vetenskapligt rationella läkarkårens upprop mot emotionell vidskepelse under ledning av doktor Josef


Kommentarer
Postat av: liberum-weto

Från ett forum:



Har man varit sjukvårdsbyråkrat i snart 15 år och dessförinnan klinikchef och bitvis chefsläkare i 13 har man för länge sedan insett att sjukvården aldrig varit så långt från och så lite till för patienten som nu. Sjukvården är till för vårdpersonal inklusive och inte minst läkare och forskare, byråkrater, pillerfabrikanter och politiker. Alla dessa kategorier är orsak till att det ser ut som det gör.



Läkare och forskare hittar på nyheter som i godhetens och vetenskapens namn "måste" införas. Byråkrater och politiker "förverkligar" "nya rön" och är då med "i framkant" på forskningen och den s.k. utvecklingen. Sedan måste politikerna, populisterna dessutom "spara" eftersom ju "resurserna inte räcker till allt vi kan nu för tiden..." osv osv. och de minsann "befolkningsföreträdare" som de också är har mycket annat i samhället att värna om.. Alla hålls sysslesatta i en salig röra.



Problemet med läkarna är sedan bl.a. att de tror sig vara vetenskapliga bara för att de en gång gått en utbildning, som äger rum vid universitet och har medicinsk vetenskap som bas. Därefter har de allra flesta inte läst just något vetenskapligt arbete alls ( vad som nu är ett sådant - läkemedelsindustrifinansierade studier borde direkt uteslutas ) än mindre granskat det på ett kritiskt vetenskapligt sätt, eftersom de inte kan det. Lydnadskulturen råder i stället i kåren och detta känner inte minst pillerfabrikanterna väl till och köper upp eminenser och andra tongivande påtryckare. En komplicerande faktor i detta är också att "sjukvård" inte är någon vetenskap alls utan ett hårt och slitsamt arbete på vårdcentraler och kliniker, dag och natt, vardag som helg med faktiskt den sjuka människans bästa för ögonen. När denna sjuka människas tillstånd inte stämmer alls med "vetenskapen" utan utgör just den verklighet som råder vid sjuksängen blir läkaren oerhört frustrerad och tvingas på något sätt och till varje pris välja "vetenskapen" oavsett om kanske insulinet eller vad det kan vara direkt skadar patienten. Det är denna problematik vi ser och debatterar dagligen i detta vårt nätverk. Därför väljer läkarna, socialstyrelsen och myndigheten vilken som helst "vetenskapen" före verkligheten och patienten.



2008-07-13 @ 10:59:28
Postat av: /M

Det klingar bekant :(

2008-07-13 @ 11:18:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0