It's the end of the world as we know it

Blogge skrev kraftfullt om utvecklingen mot en totalitär övervakningsstat i Sverige här. Förmodar att de flesta redan har läst det, men jag tycker att alla som bekymrar sig över utvecklingen borde länka till inlägget även om man kanske inte håller med om varenda stavelse av hans analys.

Hur som helst. Jag tycker att badland hyenas vinkling på situationen och deras text om om tankesmedjan limbos lösning på integritetsproblemen i samband med övervakningssamhället är så fin. Landsförrädarna De bland våra folkvalda som håller på att bygga upp en fängelsestat med en svårmatchat svettig iver borde ta sig en titt på det inlägget också och inspireras av Limbos visioner.

För mig var det ett ögonblick av gnistrande klarsynthet. Glöm allt prat om 1984, Brave New World och Stasi. Se möjligheterna bakom utvecklingen! Ja! Nu tycker jag att vi tar varandra i hand och sjunger Kris Kristoffersons Me and Bobbie McGee!

Freedom's just another word for
nothin left to lose,
And nothin ain't worth nothin but it's free,
Feelin good was easy, Lord,
when Bobbie sang the blues,
And buddy, that was good enough for me.


Dagen då kabalen som har fått Bodström som galjonsfigur har byggt upp infrastrukturen för övervakningen och fått igenom alla lagar som innebär att integritet ersätts med total transparens är dagen då vi äntligen är fria för att vi har förlorat allt. När vi inte längre har något att förlora har vi inget att vara rädda för längre! Vi träder in i en utopisk tidsålder befolkad av fria människor. Fast ... när vi inte har något att frukta behövs ju inte övervakningen längre. Hm. Då kan vi ju montera ner den och sälja den till typ Slovenien, som tydligen har alldeles för mycket pengar på integritetskontot idag. Men om vi tar bort övervakningen har vi ju något att frukta igen. Och då behöver vi den igen.

Faaaan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0