Dagens citat

En politiskt oberoende utredning borde granska försäkringskassan och utreda om den politiska makten och försäkringskassan samverkar i en kampanj för att misskreditera sjukpenningförsäkringen och därmed bereda väg för att ersätta den allmänna sjukförsäkringen med ett annat system, kanske finansierat med bland annat egenavgifter.



-Björn Collin, fd tjänsteman på Försäkringskassan i Aftonbladet



Det är fan på tiden att problemen med Försäkringskassans boskapshantering sätts i kontext med de starka nyliberala krafterna i landets intentioner att lägga ner sjukförsäkringen och avveckla hela välfärdssamhället. Det här systemskiftet sker inte öppet för att de som står bakom det vet att det är fullständigt omöjligt att genomföra i en ärlig demokratisk ordning. Oanständig och smutsig är två av de lättare epiteten man kan tillskriva de här mörkermänniskornas agenda.
 

Kommentarer
Postat av: Bull

Men det vet ju alla att egenfinansierad sjukvård är mycket billigare än offentlig... eller det är den ju inte, men effektivare... är den ju inte heller, förstås.

Men den är bättre! Fattar du väl. Bättre. Så!

2008-02-22 @ 13:46:55
URL: http://bull.kinkig.se
Postat av: Farsan

Den kampanj som nu bedrivs mot de svaga i samhället ligger helt i Högerns linje. De vill ju helt klart vrida tiden bakåt till hur det var före det förra sekelskiftet.
I Högerns Sverige skall man vara ung, vacker och rik samt ha ett välbetalt arbete för att ha något som kan liknas med ett människovärde.
Får Högern som den vill kommer Försäkringskassan att försvinna och endast privata försäkringar finnas att tillgå. Försäkringar med sådana villkor att endast överklassen kan få ta del av dem.
Men eftersom de svenska väljarna drabbades av ett kollektivt hjärnsläpp vid det senaste riksdagsvalet så har vi nu fått den regim som detta intelligensbefriade tillstånd resulterade i!

2008-02-22 @ 16:22:36
Postat av: /M

Nja. Jo. Ja. Nej. Lite. Nyliberaler vill kompartementalisera individen och låta denne sköta/klara sig själv mot omvärlden. All statlig inblandning som inte rör landets försvar eller polis/domstolsväsende (som behövs för att skydda egendom eftersom den är viktigare än människor) ses filosofiskt som tvång och tyranni. Därför hatar de tex den statliga sjukförsäkringen eller offentlig finansiering av sjukvård som trots allt ligger i 90-95% av befolkningens intresse att bevara eftersom man förr eller senare förmodligen kommer att bli sjuk eller skadad och då ha mycket svårt att finansiera livet.

2008-02-22 @ 16:55:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0