FRA som scam artist

FRA lever i ett julaftonsrus nu. De har fått en av världens snabbaste superdatorer av moder Svea, ytterligare en superdator snart, och 80 miljoner extra 2008-09 för att sköta den nya signalspaningen mot medborgarna som de har lyckats övertyga sin uppdragsgivare är absolut nödvändig. Men det räcker inte för det nya, superviktiga FRA. De måste ha mer. Man undrar vilken PR-firma de har anlitat för att göra sig så oundgängliga att staten öser guld, myrra och rökelse över dem i ett nationellt säkerhetsrus som hela befolkningen och det demokratiska styret måste ta baksmällan från.

För i den verkliga världen i verkligheten som är så trist att projektionerna visar sig vara önskedrömmar kommer FRA inte att kunna hitta några terrorister med sin orwellianska övervakning. I verkligheten kommunicerar inte terrorister öppet på elektroniska nätverk. I verkligheten kan man bara ägna sig åt åsiktskontroll och jaga torskar och fildelare och folk som lämnar luddet i torktumlaren. Och det är mycket billigare att anlita avpolleterade sopspioner till det.

Kommentarer
Postat av: Cederhaus

Ludd i torktumlare är en allvarlig förseelse. Måste beivras å det strängaste.

2008-04-03 @ 12:43:42
URL: http://www.cederhaus.com
Postat av: Liberum-weto

Du är väl trött M? FRA behöver ingen PR byrå - det räcker att signalspana på utrikesministrars sms, så kan man snabbt få nya anslag.

2008-04-03 @ 23:46:44
URL: http://blogg.passagen.se/liberum-weto
Postat av: /M

Man blir nostalgisk till 50-talets FBI!

2008-04-04 @ 08:39:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0