Gnäll

Ikväll lärde jag mig att man kan ångkoka kyckling så att den blir småtorr. Jag hade inte en aning.  Att den tappar fasthet och smak kunde jag väl tänka mig, men torr? Hur skall man kunna veta att den är färdig utan att skålla håren från armarna var tredje minut?

Kommentarer
Postat av: ante k

ehh ?

2007-09-06 @ 00:48:04
Postat av: Bull

Med hjälp av en lång grilltång. Det är åtminstone det enda som funkat hemma. Kräver dock ett försiktigt handlag. Mången mosad broccoli... Annras kan man fårstås se matlagningen som ett alternativ till vaxning, förstås.

2007-09-06 @ 12:54:16
URL: http://bull.kinkig.se
Postat av: /M

Det är ett riktigt bra tips om man har lärt sig att känna om köttet är färdiglagat via en tång!

2007-09-06 @ 16:06:39
Postat av: Bull

Övning ger färdighet! Annars kan man hoppa över ångkokad kyckling helt och hållet. Varför skulle man över huvud taget vilja göra något så grymt mot en bit kött?

2007-09-06 @ 16:39:58
Postat av: /M

Är det lite äldre och segare hönskött är ångkokning en bra metod. Fast jag såg en soulfoodkokerska ånga kycklingbitarna innan hon marinerade och stekte dem... och jag ville pröva själv.

2007-09-06 @ 17:12:56
Postat av: /M

Jag kan tala om att om man lägger den frusna kycklingfilén i ett foliepaket, tillsammans med de smaksättare man har tillgängliga (i mitt fall ingefärabitar, vitlök, hel spiskummin, salt o vitpeppar) och trycker en stektermometer genom foliet efter 10-15-20-25 minuter så får man en saftig kycklingbit som man kan dra isär som en perfekt tillagad fisk. En rolig stekyta rekommenderas efter ångningen.

2007-09-06 @ 22:41:23
Postat av: Bull

Hm. Det lät faktiskt gott. Jag använder i stort sett bara min ångkokare till grönsaker. Den kanske har andra användingsområden? Alla tips som kan göra kycklingfilé saftig välkomnas. Jag brukar hålla köpa lår för att slippa det... äh. Jag lägger av nu! Annars kommer det här att förvandlas till en matblogg. Vilket visserligen är tusenfalt bättre än bebis- och husdjursbloggar, men ändå...

2007-09-07 @ 13:05:42
URL: http://bull.kinkig.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0