Arbeit Macht Frei

På valnatten förra året tillhörde jag dem som jublade över Alliansens seger. Och inte bara för själva segern, utan också för sättet som de borgerliga partierna vunnit valet på: genom en tung och saklig verklighetsbeskrivning

-Dick Erixon i Aftonbladet



Saklig, Dick? De hade en punkt som de hamrade in dag ut och dag in: Arbetslöshet är utanförskap och en miljon svenskar lever i utanförskap ... där halvtidsarbetande, studenter på sommarlov och korttidssjuka räknades in i chockstatistiken.

Tung och saklig verklighetsbeskrivning? Nej, om man förstår vad man ser och hör eller har en verklighetsuppfattning som inte behöver medicineras tungt var Alliansens sanslösa överdrifter uppenbarligen falsksinnat, demagogiskt trams - till och i en valrörelses kontext. För att inte tala om onödiga. Må så vara att ändamålen helgar medlen, men kom inte och säg att medlen var något annat än de var.

Och efter en sån ingress känner man sig inte direkt sporrad att läsa resten av debattartikeln. Det finns bättre sätt att slösa bort sin tid på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0