Grävande journalistik

Äntligen har Expressen satsat på gammaldags grävande journalistik igen. De har funnit ett missförhållande i samtiden och verkligen gått till botten med vad som ligger bakom det. Sen tidningen upptäckte att Linda Skugge i och med den nya kommunikationsformen i web 2.0 inte längre har kränkningsmonopol, har de myntat begreppet näthat för att beskriva osakliga påhopp och mobbing från vanliga (och vanligtvis anonyma) människor. Det vill säga människor som inte får betalt av Expressen för att göra det. Nu vet vi alltså äntligen varifrån detta näthat kommer. Expressen har så att säga hittat dess urkälla, så nu har vi någon att skylla på. Fram med tjära och fjädrar så går vi ut och ger Magnus Betnér vad han förtjänar.

Kommentarer
Postat av: SC

I mars sade Long Xinmin, direktör för myndigheten som övervakar press- och publikationer att bloggar är en utmaning för myndigheternas förmåga att övervaka internet. Long sade också att hans myndighet höll på att förbereda nya regler som skulle garantera ?en mer hälsosam miljö på internet?.
Ett förslag som varit på gång är att tvinga bloggare att registrera sig med sina riktiga namn.
Undrar om Kina eller Sverige blir först!

2007-05-28 @ 00:03:33
Postat av: /M

Internet är en ekonomi. Ekonomi behöver politisk stabilitet. För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet.

2007-05-28 @ 02:06:20
Postat av: SC

Yrsa Stenius ny pressombudsman
?Det största och mest intressanta just nu är debattklimatet på internet, framför allt på bloggar och i olika kommentarer som de stora tidningarna ju förmedlar.?
?Men jag hävdar bestämt att de inte kan och inte får ersätta mediernas professionella kritiska granskning av makten. De får inte heller tränga undan det organiserade offentliga samtalet i samhället, det som förs i traditionella medier.?

2007-05-28 @ 22:07:24
Postat av: /M

Ha ha ha, organiserade var ordet!

2007-05-28 @ 22:26:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0