Say no go

Igår kunde man läsa i Sydsvenskan att Sverige har Europas näst sämsta skydd för den personliga integriteten. Försvarsminister Mikael Odenberg är en tävlingsmänniska och nöjer sig tydligen inte förrän vi har passerat Storbritanien med god marginal på den listan. Inspirerad av George Orwells vision om totalitära staters språkbruk och fd försvarsminister Bodströms brottsbekämpningsnit vill han stärka den personliga integriteten i Sverige genom att förinta den. Det sägs att man har de politiker man förtjänar, så man kan inte låta bli att stå rakt upp och ner, med gapande mun och undra vad vi har gjort för att förtjäna vissa av dem. Inskränkningarna i privatlivet är så radikala att man nästan undrar om det inte är på allvar, utan bara en avledande manöver för att låta något annat impopulärt förslag snirkla sig igenom utan att granskas.

Piratpartiet har i alla fall startat en namninsamling mot lagförslaget om att låta Försvarets Radioanstalt systematiskt avlyssna all vår telefontrafik och email-trafik, vilket praktiskt betyder döden för den personliga integriteten i Sverige.

Skriv under här om du tycker att staten skall ge fan i vad du tänker och tycker, dina kärleksbekymmer, hur du kommer överens med dina föräldrar och syskon, vad som hände på krogen igår, hur efterbliven chefen är och så vidare. Även om du har rent mjöl i påsen så är det din påse och Odenberg skall inte ha sina skitiga händer i den.

Kommentarer
Postat av: Purgatid

Skrev under och gjorde mitt bästa för att sprida det. Alla svenskar på min msn fick listan, och en uppmaning att skriva under.

Vilket jävla sätt egentligen, övervaka alla invånare oavsett om de gjort något eller inte. Potentialen för missbruk av möjligheten är abnormt stor.

2007-03-12 @ 10:06:45
URL: http://purgatory.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0