Pirates of the Caribbean 2

Pirates of the Caribbean 2
Dead man's chest


Audiovisuellt rajtantajtan ligger som ett krispigt maränglock över anrättningen för att kompensera för att en minimal handling har dragits ut in absurdum. Då bör det även vara sagt att jag tyckte om den första filmens fart och fläkt och glädje. Karaktärerna har gått tillbaka till rötterna i den här filmen, dvs en robotiserad åkattraktion på Disneyland. Den senare har dock en icke obetydlig fördel i att inte vara 2½ timme lång.

Det mest intressanta med filmen är nog tanken på att manusförfattarna inte lyckas avsluta den obefintliga berättelsen efter nämnda 150 minuter, utan låter den spilla över i den tredje filmen, PotC At Worlds End, som spelades in samtidigt. Trots att ingenting har läckt ut från den har jag en känsla av att den sammanlagda upplevelsen av dessa två filmer kommer att påminna om en Las Vegas-uppsättning av I väntan på Godot, pjäsen där ingenting händer - två gånger. Huruvida det är värt biljettpriset kan man ha vitt skilda åsikter om.

Kommentarer
Postat av: cleo

Haha, vad kul att Du tycker så. Här hemma har vi den på DVD och det är fest när vi ibland sätter oss ner (barnen och jag) och kollar in dessa pirater. 3:an är hett efterlängtad, speciellt av min son. Jag tycker Johnny Depp gör Jack Sparrow så bra. Menokey, det är ju ingen direkt kulturell film. ;-)

2007-03-13 @ 21:35:22
URL: http://cleopethra.blogg.se/
Postat av: /M

:)

Båda filmerna är väsentligen barnfilmer, där den första ger mer till den vuxna publiken. Den har en berättelse, fylld av action och specialeffekter. Den andra filmen är en massa specialeffekter och action där berättelsen är ett knappt existerande svepskäl för att lassa upp dem. Lite grann som den gamla berg-och-dalbanan på liseberg med målade motiv på sidorna. Visst de fanns där, men det var inte därför man satte sig i vagnen. På samma sätt skall man bänka sig framför PotC2 om man vill åka med effekterna, men kanske inte om man vill få en berättelse serverad.

2007-03-14 @ 09:52:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0