lite billigare

Någon gång efter att dubya installerats som president den första gången satt jag en kväll i sydöstra Europa och pratade med en gammal man som påstod sig vara en pensionerad diplomat. Hans kläder, hållning och språkbruk sänkte min sedvanliga nivå av skepticism och jag lyssnade oreserverat på honom i halvannan timme. När jag frågade honom vad han tyckte om presidenten skrynklades hans ansikte ihop lite till. Tydligen hade dubya det inofficiella smeknamnet 'idioten' i den diplomatiska kåren. Om nu något han sa var sant.

Jag kom att tänka på den konversationen när jag läste att Reinfeldt är nöjd med Littorins förklaring till att en köpt examen står med på hans cv. Det går knappt att låta bli att undra vad statsministern kommer att få för smeknamn efter det här. Finns det någon internationell motsvarighet till Galne Gunnar?

Kommentarer
Postat av: ban~ken

http://en.wikipedia.org/wiki/Crazy_Eddie

2007-06-19 @ 22:23:21
URL: http://dasai.blogsome.com
Postat av: /M

Makalöst!

2007-06-19 @ 23:15:01
Postat av: Malin

Min teori är att hela regeringen är ett skämt... Att hela Sverige för tillfället är föremål för någon slags realityshow, typ som en storskalig blandning av Big Brother och Dolda Kameran. Hela världen skrattar åt oss just nu.

2007-06-20 @ 00:38:58
URL: http://malinsmamma.blogg.se
Postat av: LMKT

Önskar jag kunde uttrycka mig lika kort och kärfullt som blogginnehavaren och tränar på det.
Under tiden:
Verkar som att de deformerade axoner och den teflonserotonin som utgör den personlighetsstörning som stavas borgerlig politiker i Sverige har ett förståndstak som bara når upp till att agera Antisossigt i allmänhet, Antipersson i synnerhet. P snackade skit om Mona. Så förlorade han också kronan...
Alltså behöver R
hålla dem, alla sina får, om ryggen. På det att han får ha kronan kvar... Känslosamt landsfaderlig dramaturgi. En roll som varit opuppfylld sedan Palme försvann. En riktig karl håller de sina om ryggen, behåller konflikterna inåt.
Framgång skapas, genom att imponera på de otrygga, på reptilstadiet. Att leka statsminister går ut på att folket ska hållas tillräckligt oroligt för att bli tillräckligt lättlett. De ska hållas maktlösa och skuldfyllt tuktade. Utan självkänsla och förmåga att lägga sig i sin egen jävla verklighet. De ska hållas rejält trygghetstörstande så de hamnar i tacksamhetsskuld när härskarna fuktar deras strupar med såna trygga-re-kan-ingen-vara-substitut som Littorin-affären nu omvandlas till.
L:s fiffel ger möjlighet att skapa en sakral känsla av det förlorade fårets snedsteg, som förlåts av pappa Reinfledt i hans vishet. En solskensfabel vars senmoral visar Svensson att det finns plats för honom också, under vingarna, hur smutsig han än är.
Det är också värt en poäng att L själv påpekat att han inte tänkte skämmas - eftersom han betalat rejålt. Ingen B-kvalitet från Claes Ohlson där inte. Det är både dyrt papper och kvalitetsbläck. Sånt kostar en slant. Att den vanliga taxichauffören har för opålitlig kulturbakgrund för att få verka i sitt reella yrke, visar sig alltså även i att han har futtigare dokument.

2007-06-20 @ 06:35:39
Postat av: /M

Persson var väl känd för att i ur och skur stötta sina ministrar utåt? Och hans avgång var väl planerad, om än senkommen?

2007-06-20 @ 10:56:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0