Jag är kanske en snobb, men

Upp med handen alla som är förvånade över att inspelningen av Ballar av stål har stannat av och att SVT överväger att inte sända det tillgängliga materialet. Självfallet har det mest av allt med squirtningen av statsministern att göra, även om jag inte kan säga att den förvånade mig. Det som däremot förvånade mig rejält var att SVT beställt en produktion från STRIX, vars färgstarka produktionshistoria består av format som är intimt förknippade med de lite lägre segmenten av kommersiell tv. Inte den absoluta botten vill jag understryka, men de ligger inte många nivåer ovanför.

De aktuella format som presenteras på STRIX site just nu är Camp Molloy , Solidarity Corporate , A chef in the family VIP , Home Delivery , All For One , My Best Friend , Class of 07 , The Phone Booth , The Farm , The Bar , The Peacemakers , Paradise Lost , 24 Hours , Floor Filler , Ruth 66 , Backtrack , Kerry's Getting Married , Casino och Fame Factory.

Ta inte detta som att jag menar att STRIX produktioner saknar existensberättigande bara för att jag är en snobb. De har uppenbarligen en stor marknad utanför SVT. Flera av produktionerna har (mig obegripligen) varit väldigt populära inslag i kommersiella kanaler och genererat outhärdligt mycket synergi med kvällspressen, utan att för den skull vara av en karaktär man förknippar med public service.

Så med tanke på hur programidén för Ballar av Stål ser ut, och med tanke på hur STRIX produktioner alltid har sett ut - varför fick någon på SVT ens tanken att de borde samarbeta?


Kommentarer
Postat av: Emanuel Berglund

Det har blivit sao jaekla populaert att hoppa
pao det haer programmet trots att folk inte har en aning om vad det faktiskt handlar om!!
Jag bor i england sen flera aor tillbaka, och det aer daerifraon som foerebilden till programmet kommer. Originaltiteln aer "BAlls of Steel" och har formen att ett antal personer taevlaer i vem som kan lura folk "pao gatan",eller i vissa fall kaendisar. Det aer inne pao sin andra saesong och det aer enormt populaert.
Det aer all moejlig sorts aktiviteter, inte bara vattensprutningen som fick saon jaevla overdriven publicitet i Sverige. Tvao vaeldigt roliga inslag aer en kvinna som i varje avsnitt foersoeker ragga upp en man som aer med sin partner pao stan. Det aer otroligt kul att se hur maennen reagerar och de andra kvinnorna, ofta brukar de vara med i studion efteraot naer programledaren visar klippet.
Ett annat aoterkommande roligt inslag aer tjejen som raggar pao killar pao krogen,hon fraogar om de har naogot foer sig eftersom hon vaentade pao en kompis som faott foerhinder. Killarna brukar tacka ja naer hon fraogar, och hon saeger dao att hon bara ska pao toaletten innan de gaor vidare. Naer hon sen reser sig upp sao gaor hon pao ett haltande foerkrympt vis foer att verka funktionshindrad. I smyg filmar de maennens reaktion, en dels ansiktsuttryck aendras helt och de smiter ivaeg, vissa gentlemaen stannar kvar.
Det haer programmet aer ingenting annat aen en foerlaengning av "Dolda Kameran", att det faott sao mycket negativ publicitet goer nu att vi gaor miste om naogot potentiellt kanonroligt.
Jag skyller det haer pao moralpanik, och pao kaendisar som inte taol att bli skojade med foer att de tar sig pao foer stort allvar.
Som tur aer kan jag se tredje saesongen av BAlls of Steel pao Engelsk TV, daer de vaogar visa rolig underhaollning.

2007-06-01 @ 15:02:31
URL: http://www.emanuelswebsite.com
Postat av: /M

Lustigt hur man förvandlas till skåning när man inte har ett svenskt tangentbord =)
Hur som helst. Att ett progrtam är populärt står inte i absolut korrelation till dess kvaliteter eller allmänintresse. Jag ifrågasätter inte att det finns de som kommer att älska programmet, utan huruvida det är något som passar för public service och skall finansieras med offentliga medel.

2007-06-01 @ 17:13:19
Postat av: SC

"varför fick någon på SVT ens tanken att de borde samarbeta?".
Vilket inställsam Blogg. Public service är att roa - trodde Du förstått det efter alla dessa år.

2007-06-01 @ 22:59:31
Postat av: Johan

Emanuel: jag ser inte någon konflikt mellan ursprungsinlägget och din programbeskrivning, faktiskt.
//JJ

2007-06-01 @ 23:02:18
URL: http://vetsaga.se
Postat av: John E Thelin

Om originalet heter "Balls of Steel", varför betyder den svenska titeln "Rumphalvor av stål" söder om Göteborg och "Kukar av stål" norr om?

2007-06-04 @ 20:11:39
Postat av: /M

Det är det danska inflytandet som visar sig söderöver. Men det kan vara ett skämt i sig självt. Hur kan man döpa något till bögballe?

2007-06-04 @ 20:55:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0