Win-win situation

Sveriges försvarsledning vill sätta in JAS i strider i Afghanistan.
"Man kan inte utesluta att man behöver använda flygunderstöd åt våra markförband" menar insatschefen Jan Jonsson, som tydligen inte anser att USAs flygvapen räcker till. Det resonemanget är iofs logiskt, eftersom USA tydligen behöver stridande svenska soldater på marken också. Och vi är ju inte den som är den längre.

Sen menar Jonsson även att det inte är fy skam att få visa upp vårat lilla flygplan för världen för att underlätta exporten av det ... åtminstone till de länder som inte använder mutor som enda urvalsprocess. Om någon känner till ett land som inte gör det får det gärna nämnas i kommentarfältet.

PR-tänket är dock inte så dåligt som man först kan tro. Det gäller att vara med de stora grabbarna och leka. Då slänger de kanske åt en lite handelsslamsor, som när man kastar lite blodigt kött till en servil jycke som slickar ens fötter. Sen får vi ju inte glömma att ju fler stridande trupper vi har i Afghanistan, desto mer ökar sannolikheten för terroristbombningar i Sverige. Det är inte heller så dåligt som det kanske låter.

Övervakningen av medborgarna detta hot tarvar är en miljardindustri. Visserligen blir den skattefinansierad, men det finns ju inget som säger att den inte kan privatiseras när den är implementerad. Har vi dessutom tur så försvinner Stureplan och dess stekare i ett glammigt eldklot. Vi kan helt enkelt inte förlora på det här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0