Dagens citat

Det är ju helt sanslöst att själv bekräfta skället mot regeringen att den gynnat höginkomsttagarna. Inte underligt att det går så dåligt i opinionen.

-Peter J Olsson i sin blogg



PJO och PJAL ger oss här en insiktsfull analys av regeringens kräftgång i opinionen: Den säger inte emot när låginkomsttagare menar att de har mindre pengar att röra sig med nu.

När kom det senast upp någon i elfenbenstornet och gav herrarna ett IQ-test? Varför den sura tonen? Därför att det här är ett exempel på vad som stör mig djupt med samtidens retoriska klimat: Tron att verkligheten påverkas av vad man säger.

Rika och höginkomsttagare har gynnats av regeringens politik hittills. Kanske inte i den utsträckning som många tycker vore rimligt för att öka dynamiken i ekonomin, men det är verkligen så att de har gynnats. Och man kan inte ha mycket till övers för låginkomsttagare och deras fakulteter om man tror att de kan övertygas om att så inte är fallet genom att typ liksom ba säga det motsatta typ ba liksom. Eller typ ba låtsas som ingenting ba typ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0