Jeu de massacre




Angående den senaste skolskjutningen.

Videon producerades och distribuerades av NRA (National Rifle Association) till lagstiftare efter att fem barn skjutits ihjäl och 29 skadats på en skola i Stockton, California 1989. Notera hur finkänslig han är i förhållande till det som hände. Det bör väl också sägas att det inte är extremt svårt att bygga om en semi till en automatic.



Kommentarer
Postat av: Perskull

Tja, jag tyckte det var en ganska, ur NRA's perspektiv, en ganska relevant och informativ video. De har ju haft avsevärt sämre takt under senare år. Det är viktigt att hålla reda på äpplen och päron. Tycker att det är bra om media kan använda rätt termer. Fast båda äpplen och päron är frukt. En kula från en Semi-automat är inte mindre farlig.

2007-04-16 @ 22:51:31
URL: http://perskull.blogspot.com/
Postat av: Jansson

Det här är en mycket bra video, mannen visar för okunniga vad som är skillnaden. Och angående att konvertera halvautomatvapen till helautomat... kan man göra det, det vill säga kan man tillverka de delar som behövs för en fullautosear, så kan man också tillverka enkla men hela mycket effektiva skjutvapen. Visst kan ni förbjuda allt vapeninnehav... ert problem kommer då att bestå med de illegala vapnen, illegala vapen tillverkas t.o.m i sverige, och illegala vapen tas in till sverige i mängder av skickliga smugglare. Polisen gör tillslag ena dagen, om två dagar finns det lika mycket vapen igen. Ert problem blir också att även om en förövare inte får tag i ett skjutvapen, så finns det flera andra effektiva saker som kan användas som vapen, för att nämna några exempel: motorsåg, spade, kniv, grep, kökskniv, snören, spikförsedda plankor, baseballträn, you name it. Varför inte totalförbjuda alla dom sakerna? Passar det inte kanske att förbjuda en kökskniv? Det är inte vapen som dödar, det är idioten bakom vapnet som gör det. Vad skulle inte en motorsåg kunna göra i en folkmassa?

2007-04-16 @ 23:56:08
Postat av: /M

ert problem? var bor du egentligen?

2007-04-17 @ 00:49:31
Postat av: p.

"vad skulle inte en motorsåg kunna göra i en folkmassa?"
döda 33 personer? förmodligen inte, även om jag antar att det går om man är målmedveten, stark som fan & hela folkmassan består av lama människor.
en kökskniv är för övrigt förbjuden att bära med sig ut på stan, så det passar tydligen skitbra att förbjuda den.
---
"guns don't kill people, people do. and monkeys... if they've got guns"

2007-04-17 @ 12:37:03
URL: http://catandblog.com
Postat av: SC

Om jag förstår Jansson rätt skall vi förbjuda idioter bakom vapnet. Problemet är att det är oändligt mycket lättare att försvåra för idioter att få tag på vapen, genom att begränsa tillgänglighet på vapen. Idioter kan vi inte förbjuda, och absolut inte i en stat där t.o.m. presidenten ibland misstänks tillhöra denna kategori

2007-04-21 @ 17:16:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0