genialiskt

Apropå regeringens förslag om att arbetsgivare skall få kräva sjukintyg från första dagen så vill jag ta ett steg åt sidan och framhäva det positiva i att kostnaden för hushållsnära tjänster kommer att sänkas. På så vis kan man anställa någon som kan ta med en nedskriven lista på ens symptom till vårdcentralen. Nu finns det såklart en massa Tomas tvivlare som muttrar något om att man inte kan göra en medicinsk bedömning från ett papperslapp som någon annan tar med sig. Men jag säger att det går precis lika bra. Eftersom det inte finns ett spår kvar av triviala krämpor när man väl får träffa en läkare efter fyra veckors kö till vårdcentralen är en lista som levereras av någon annan än patienten ett fullgott alternativ. Så jiddra inte om att detta är ett meningslöst förslag som redan täcks i befintlig lagstiftning men som signalerar att alla är fuskare och dessutom lägger onödig extrabelastning på vården och inför godtycklighet i företagens hantering av potentiella missbrukarproblem. Nej, tänk utanför ramarna! Det är ett förslag som skapar mervärden! Det är ett förslag för en expanderad arbetsmarknad!

Kommentarer
Postat av: Henrik

Du är ett geni!

Dessutom går ju det här att kombinera utmärkt med den relativt höga arbetslösheten bland vårdbiträden i landet. Man kan anställa ett vårdbiträde till varje hyresgästförening, varje bostadsrättsförening eller villaområde, så kan hon gå runt och ta upp dagens skörd av beställningar bland invånarna i sitt områ+de och ta med till vårdcentralerna. Det är ju fantastiskt praktiskt!

Lite som Hemglass, fast helst utan jobbig truddelutt och miljöovänlig bil. Vårdbiträdet får cykla istället, och på sin höjd vissla.

2007-04-14 @ 14:03:24
URL: http://thingsthatbotherme.blogg.se
Postat av: /M

don't forget to tip your neighbourhood nurse!

2007-04-14 @ 14:59:06
Postat av: Bull

Självklart kan man göra en korrekt medicinsk bedömning utifrån en papperslapp med symptom. Det bevisar ju försäkringkassans läkare gång på gång.

2007-04-14 @ 18:39:04
URL: http://bull.kinkig.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0