LOL

Katrine Kielos får mig att vilja kasta bort pennan en stund. I alla fall tills jag slutar garva.






Edit: Hon tog bort texten utan någon specifik förklaring. Så jag tar mig friheten att citera den lysande satiriska texten nedan. (Googlecache istheshit). Om KK har något emot detta så får hon meddela det.




2006/09/20
Frihetsrevolutionen är här!


Följande tecken på att vi vaknat upp i ett ”nytt Sverige” kan denna blogg finna:

Lars Leijonborg har hört ett rykte om ett småföretag
Leijonborg meddelade redan i måndags svenska folket att det kommit till hans kännedom att en person utropat: ”äntligen har alliansen vunnit nu ska jag bli småföretagare!”.
En busschaufför log åt Johan Norberg
Nyliberale Norberg meddelade på sin blogg att en busschaufför i ren eufori över valresultatet glatt vinkat förbi honom utan att ta betalt. Senare visade det sig att busschauffören vinkade förbi Norberg av rädsla för att bli rånad. Glad var han hursomhelst.
Fredrik Reinfeldt har fått ner arbetslösheten med 1.2 miljoner
I hela valrörelsen har Reinfeldt pratat om arbetslösheten/utanförskapat som uppgående till 1.5 miljoner i Agenda i måndags meddelade Reinfeldt att arbetslösheten/utanförskapet nu är nere på 300 000! Jag upprepar: 300 000! Fredrik Reinfeldt har alltså på mindre än ett dygn pressat ner arbetslösheten med 1.2 miljoner! (Kan någon som känner Fredrick Federley meddela honom detta för han påstår idag på sin blogg att arbetslösheten fortfarande är rekordhög.)
DN jämförde valresultatet med frihetsrevolutionen i Ukraina
På det som förr i tiden brukade kallas för nyhetsplats (numera en filial till ledarredaktionen men med mindre bildbylines) jämför Mats Carlbom valresultatet med den Ukrainska frihetsrevolutionen 2004: ”Även Sverige behöver en frihetsrevolution” skriver Carlbom appropå Reinfeldts orangea slips (?). Jämförelsen är som vanligt när det gäller DN naturligtvis klockren: i Ukraina gjorde folket uppror efter att underrättelsetjänsten riggat deras presidentval och förgiftat en av kandidaterna så att han nästan dog. I Sverige fick man inte dra av städhjälpen på skatten, skolan var dålig och de arbetslösa hade för mycket pengar. Inte konstigt att hela stureplan revolutionerade och röstade på det radikala partiet centern. Vem som blivit förgiftad är emellertid oklart. Jag skulle gissa på Leijonborg som såg ovanligt blek ut i slutdebatten. Fy fan Göran Persson! Förgifta folk, där går faktiskt gränsen!
Lars Leijonborg har hört att arbetslösa hittar jobb om de får mindre i ersättning
En person som eventuellt varit arbetslös någon gång (oklart) har sagt till Lars Leijonborg att det är klart att arbetslösa får det lättare att hitta jobb om skillnaderna görs större. Allt enligt SVTs Agenda. Under valrörelsen har högern vägrat svara på om detta var fallet så det känns helt enkelt tryggt att Leijonborg efter valet har hittat någon som har kunnat informera honom. Nu hoppas vi även att någon kan informera om skillnaden mellan bidrag och försäkring, man har ju haft en viss tendens att blanda ihop det hela inom alliansen.

Det är faktiskt inte alls så att jag är bitter. Inom socialdemokratin har man redan börjat diskutera vad man bör göra för att återvinna makten. Exempelvis föreslår den nytänkande socialdemokraten Jonas Morian (nytänkande socialdemokrat är ett annat namn för en socialdemokrat som är för avdrag för hushållsnära tjänster) att vi bör:
1. utnyttja tiden i opposition på klokast möjliga sätt. (Aha!)
2. hitta nya former för kommunikation och dialog med partimedlemmar och sympatisörer. (just, det!)
3. presentera en socialdemokratisk politik som svarar mot dagens och framtidens utmaningar. (lysande idé!)
4. ha ett ledarskap som övertygar. (nu när du säger det…)

Där hör ni! Konkret och radikalt. Nu tar vi dem 2010!

Avslutningsvis några frågor:
1 De människor man ser på stan nu som bär märken med texten: ”jag vill också byta statsminister”. Är det Reinfeldt eller Persson de syftar på?
2. Vad i helvete är grejen med Fredrick Federley? Lagom till valet gick han över alla gränser igen och förklarade att F! är lika galna som sverigedemokraterna. Alla ni liberaler som pratar vitt och brett om kvinnors lika rättigheter känns det bra att ha röstat in en sådan sexist i Sveriges riksdag? Jag bara undrar?

posted by Katrine Kielos @ 07:15




Andra bloggar om: , ,

Kommentarer
Postat av: Siavosh Zarrasvand

Inget av Katrines bättre inlägg.

2006-09-22 @ 13:09:29
Postat av: /M

Det vet du helt säkert bättre än jag (eftersom jag inte kände till henne innan hon slutade blogga), men jag tyckte det var roligt

2006-09-22 @ 13:13:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0