Team America

olja  Dagens Nyheters recensenter har listat sina favoritfilmer från 2005. Med på listan finns Team America: World Police... Jag kan inte förstå hur de kan vara så oanständiga att de utnämner en tarvlig, tröttsamt repetitiv och krigshetsande övergreppsapologetisk propagandadockfilm till en av förra årets tio bästa filmer. Filmen inleder med en ironisk hållning mot amerikanska krigsinsatser (och mot terroristerna), men glider undan för undan över i en totalt okritisk hyllning till USAs korporativt utilitaristiska militarism. Det är som att se en 98 minuter lång stående ovation i det sovjetiska parlamentet efter ett tal av Stalin. Det rycker i botten på min magsäck.

Kommentarer
Postat av: Sara

Jag har ju inte sett filmen, men jag har för mig att den ska driva med usa för att de leker världspolis, inte hylla dem. Men som sagt, jag har ju inte sett filmen...

2006-01-03 @ 13:54:15
URL: http://soderstjerna.blogg.se
Postat av: /M

Det var ungefär det jag trodde att jag skulle få se innan jag såg den också. Och i början är det så att de häcklar alla, som i tidiga South Park. Sen blir det mer och mer tydligt att de har en agenda.

2006-01-03 @ 19:02:25
URL: http://banal.blogg.se
Postat av: Dan (gearhead)

"korporativt utilitaristiska militarism"

inte värre....

2006-01-05 @ 08:35:05
URL: http://vardaglighet.blogspot.com/
Postat av: /M

Jag skyller min ordfetischism på en avhandling om Pasolini som jag läste för några år sen ;-/

2006-01-05 @ 11:44:10
URL: http://banal.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0