Upprop mot Perspektiv Bredbands Kinafasoner

Perspektiv Bredband i Skåne stryper tillgång till den ryska webbplatsen Allofmp3.com efter påtryckningar från danska Antipiratgruppen, skriver Computer Sweden. Detta trots att siten är laglig i Ryssland och trots att det inte finns någon dom i Sverige. Den danska domen som hänsyftas är varken vettig eller okontroversiell, som Oscar Swartz skrev i oktober.


Perspektiv bredbands VD Fredrik Winbladh svarar på CS fråga
Men någon dom i Sverige finns ju inte?
– Nej, men i Danmark, och verksamheten kommer ändå vara olaglig i Ryssland snart.


Så efter ett sinnessjukt domslut i ett annat land om en laglig verksamhet i ett tredje land har operatören bakom Lunds Stadsnät, Malmö Stadsnät, Eslövs Stadsnät plus eventuella expansioner valt att blockera lagliga delar av internet. Ett så osjälvständigt förhållande till branschorganisationer - i andra länder nota bene - är synnerligen oroväckande. Vilka tror Perspektiv Bredband egentligen att de är när de tillämpar godtycklig censur? Vem gav dem rätten att leka Kina med användarna? Vad censurerar de nästa gång? Vem ger de dina trafikdata till när påtryckningarna om det kommer? Det finns tyvärr inte längre någon anledning att tro att användarnas integritet skyddas heller. För faller man så lätt till föga för den typen av standardpåtryckningar har man inte i branschen att göra...

...och jag rekommenderar alla Perspektiv Bredbands kunder att protestera mot censuren, och vara beredd på att byta leverantör ... för sin egen skull! Även om du aldrig har hört talas om allofmp3, och än mindre använt siten, så är konsekvenserna av en så drastisk handling potentiellt enorma för dig som bredbandskonsument. Det kan tyckas vara en dramatisk reaktion, men det är alltid såhär det börjar. If you tolerate this...





Andra bloggar om: , , ,




Uppdatering:
Oscar Swartz skriver om Perspektiv: Falsk Internetleverantör avslöjad!
Sydsvenskan skriver också: Internetleverantör censurerar stadsnät i Skåne


Kommentarer
Postat av: Purgatid

Ett domslut i ett helt annat land, om en sajt som ligger i ett tredje land, kan inte och FÅR inte påverka vårat eget land. Det säger sig självt, både juridiskt och etiskt, att beslut om vilka sajter som skall vara tillgängliga måste i första och sista hand bero på den egna lagstiftningen och de egna besluten.

Annars blir konsekvensen att Sverige inte styrs av Sverige, utan av någon helt annan makthavare. Vilket är både osolidariskt och en stöld av den enskilda människans integritet.

2006-12-08 @ 20:36:56
URL: http://purgatory.blogg.se/
Postat av: /M

Nu är tack och lov Perspektiv Bredband ett privat företag och styr inte Sverige, så man kan göra sin röst hörd på ett mer konkret sätt än om det hade varit ett politiskt beslut. Man kan protestera via länken, och om inte det hjälper kan man, som jag, byta operatör.

2006-12-09 @ 08:28:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0