Porrförbud

Mer än hälften av 18–21-åringarna vill se ett totalförbud mot porr. Det visar Sydsvenskans och Synovate Temos opinionsundersökning bland förstagångsväljarna.
– Bra att man är mot förnedring av människor, tycker SSU-ledaren Anna Sjödin.


Nu hoppas jag att hälften av 18-21-åringarna dessutom är lika rörande överens om vad som skall betraktas som pornografi i lagens ögon och hur polisens resurser skall användas för att jaga och stoppa den. Jag skulle också vilja se hur de ställer sig till dödsstraff för bilister som inte blinkar i rondeller, telefonförsäljare och alla som spelar Boten Anna. Fler lagförslag med motsvarande verklighetsanknytning mottages gärna via kommentarerna.

Kommentarer
Postat av: Micke

Mer än hälften?

Det betyder i alla fall en sak.

Högern har fel.

Att köpa och sälja är inte synonymt med frihet.

2006-08-13 @ 20:29:47
Postat av: Jonas

För alla vet ju att om inte majoriteten håller med om något så är det automatiskt felaktigt. Eller?

2006-08-14 @ 01:02:13
Postat av: /M

Just den här frågan är en som jag inte tänker föreslå att vi tar varandras ... händer ... och finner konsensus i.

2006-08-14 @ 01:06:16
Postat av: Dan

hahaha
Men allra roligast i den här röran är ändå SSU:s krav på märkning av retuscherade bilder. Ja DET kommer verkligen inte bidra till en objektifiering av omslagspojken/flickan! "Denna varas kroppsliga utseende och formgivning är godkänd av staten och innehåller 3% natriumkarbid" hoho

2006-08-14 @ 17:03:48
Postat av: extra hårda straff för feta amatörporraktriser?

bra att man är mot förnedring av människor.

förnedring av människor är precis vad man hänger sig åt med ett totaltförbud mot porr. med hänvsning till att det är förnedrande. och om man nu driver igenom ett sådant lagförslag, vad ska vi göra åt amatörerna med egen videokamera hemma? sätta span på dem, bedriva angiveriverksamhet? ska man kunna anmäla sig själv? varför inte förbjuda feta människor samtidigt med hänvisning till att folk i det offentliga rummet antingen äcklas av dem eller blir ledsna å deras vägnar, för att feta människor är ledsna innerst innerst inne vet vi från Oprah.

2006-10-19 @ 13:46:14
Postat av: lön för mödan?

Motion 2004/05:K378
Motion till riksdagen
2004/05:K378
av Margareta Andersson (c)
Ostkaka som Sveriges nationalrätt

--------------------------------------------------------------------------------

Förslag till riksdagsbeslut
Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad i motionen anförs om att göra ostkaka till Sveriges nationalrätt.

Motivering
Många länder har nationalrätter av olika slag: Italiens pasta, Spaniens tapas, Österrikes Sachertorte, Danmarks smörrebröd. Vi kan räkna upp flera maträtter som förknippas med olika länder nära och långt borta. Men vad har Sverige? För några år sedan utlystes en tävling om att komponera en svensk nationalrätt. Tävlingen genomfördes, och en rätt med svenska råvaror vann den. Tyvärr var det inte en rätt som fick genomslag på svenska matbord vare sig i hemmen eller på restauranger.

En rätt som är känd i hela Sverige och som uppskattas även bland människor från andra länder är ostkaka. Den tillverkas i huvudsak av svenska råvaror, och med en god marknadsföring kan den öka Sveriges exportinkomster.[jag skulle personligen vilja se dessa beräkningar]

Sverige behöver fler varor och tjänster som ger oss en profil på exportmarknaden. Ostkaka kan vara en sådan produkt. Att göra ostkaka till Sveriges nationalrätt skulle kunna ge den bättre förutsättningar på den internationella marknaden. Detta bör ges regeringen till känna. [mm.]

Stockholm den 3 oktober 2004

Margareta Andersson (c)

2006-10-19 @ 13:50:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0